کد خبر 35799
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۴:۵۳

در اين نشست هر چند آمريکا تعدادي از انتقادات مطرح شده از سوي کشورها را پذيرفت، اما از ارايه تعهدات روشن به منظور اجراي اين انتقادات خودداري کرد.

به گزارش مشرق، اين رويکرد غيرسازنده و مبهم آمريکا نسبت به انتقادات کشورها مورد اعتراض خيلي از کشورها و سازمانهاي غيردولتي حاضر در اين نشست قرار گرفت. اين کشورها و سازمانهاي غيردولتي علت اعتراض خود را آن دانستند که اين رويکرد اراده جدي آمريکا را جهت عملي نمودن انتقادات با ترديد مواجه مي سازد.
شوراي حقوق بشر در جريان برگزاري اجلاس شانزدهم خود گزارش وضعيت حقوق بشر در آمريکا موسوم به يو پي آر را مورد بررسي قرار داد.

به گزارش مهر، در اين نشست نمايندگان دولت?ها و سازمانهاي غيردولتي نقطه نظرات انتقادي خود را در خصوص وضعيت حقوق بشر در آمريکا ارايه و نسبت به موارد نقض حقوق بشر در اين کشور ابراز نگراني نمودند و از مقامات اين کشور خواستند اقدامات واقعي جهت رفع نگراني هاي کشورها انجام دهد.

در اين نشست هر چند آمريکا تعدادي از انتقادات مطرح شده از سوي کشورها را پذيرفت، اما از ارايه تعهدات روشن به منظور اجراي اين انتقادات خودداري کرد. اين رويکرد غيرسازنده و مبهم آمريکا نسبت به انتقادات کشورها مورد اعتراض خيلي از کشورها و سازمانهاي غيردولتي حاضر در اين نشست قرار گرفت. اين کشورها و سازمانهاي غيردولتي علت اعتراض خود را آن دانستند که اين رويکرد اراده جدي آمريکا را جهت عملي نمودن انتقادات با ترديد مواجه مي سازد.

در بخشي از اين نشست مشاور حقوقي وزير خارجه آمريکا که رياست هيات آمريکايي را برعهده داشت تلاش کرد با ارايه توضيحات مبهم از پذيرش تعهدات صريح در خصوص رعايت اصول و قواعد حقوق بشري خودداري نمايد ولي نمايندگان بسياري از کشورها که در اين نشست سخنراني مي کردند نسبت به برخورد نامطلوب آمريکا واکنش نشان دادند و بر اين نظر بودند که اين رويکرد آمريکا نمي تواند تضمين نمايد که اين کشور به تعهدات حقوق بشري خود پايبند باشد و در نتيحه نسبت به بهبود وضعيت حقوق بشر در اين کشور گام هاي جدي و موثر بردارد.

الحاق به معاهدات بين المللي حقوق بشري، اقدامات جدي به منظور از بين بردن تبعيضات متعدد در جامعه آمريکا، جلوگيري از اقدامات يکجانبه و فراقضايي در سيستم قضايي، تعطيلي زندان گوانتانامو و آزاد نمودن اتباع برخي کشورها که بصورت غيرقانوني در اين کشور زندان هستند و همچنين پرداخت غرامت و جبران خسارات وارده به قربانيان سياست هاي آمريکا در خارج از اين کشور مانند قربانيان حملات هوايي اين کشور در خاک افغانستان عراق و پاکستان که منجر به کشته شدن زنان و کودکان و افراد بي گناه در اين کشورها شده است از مهمترين توصيه ها و انتقادات کشورها به آمريکا بود که هيات آمريکايي از پذيرش آنها خودداري کردند.

نماينده دايم کشورمان در ژنو نيز در سخنراني خود از اينکه آمريکا بسياري از توصيه هاي ارايه شده از سوي کشورها را نپذيرفته، انتقاد و عدم شفافيت آمريکا در نحوه اجراي توصيه ها مورد اعتراض قرار داد و بر لزوم نظارت بر عملکرد آمريکا در خصوص اجراي اين توصيه ها تاکيد کرد.

سيد محمدرضا سجادي در بخشي از سخنان خود رويکرد آمريکا در خودداري از الحاق به برخي از کنوانسيون هاي ببن االمللي مانند کنوانسيون حقوق کودک و ميثاق بين المللي حقوق اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي را نشانه عدم پايبندي اين کشور به ارتقاء سطح استانداردهاي حقوق بشري در آمريکا و تعهد عملي جهت جلوگيري از نقض جدي حقوق بشر در اين کشور دانست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس